om..

om hästen och digsjälv..m.m

Begreppet används i flera olika sammanhang, tillexempel i samband med tävling där man talar om att det är god horsemanship att hantera sin häst väl och uppträder på ett sunt sätt. Det är god horsemanship att ha en välvårdad häst. Det är god horsemanship att ombesörja hästens behov, som till exempel: foder, miljö, stall/hagar, hovslagare, tandläkare, avmaskning.

Hästar ljuger aldrig, de visar alltid precis vad de känner. Är hästen rädd, frustrerad eller kanske trygg och lugn, så visar den det för dig. Genom att vara tillsammans med hästen så lär du dig att tolka dess signaler. Du kan räkna med att hästen läser av dig, vill du att din häst ska vara lugn så gäller det att du också är det.

 

Det finns egentligen inget rätt eller fel sätt att hantera häst på, så länge du inte skadar någon eller utsätter någon för uppenbar fara. Det finns däremot många olika sätt, både bra och mindre bra. Så länge det fungerar är de uppenbarligen bra, i alla fall för dig och din häst. Det gäller att hitta sitt eget sätt utifrån sina egna förutsättningar och behov. Tänk på att aldrig ta dig rätten att döma andra för hur de väljer att hantera sina hästar.










 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0