LUSSEBULLAR MUMS ;b

lussebullarna gäser i 1 timme!
medans bloggar jag lite!
man kan inte tro att de är jobbigt att baka lussebullar!
men när man knådar 64 dl mjöl,då kan man säga att de är jobbigt,fyfan va ont i händerna jag har just nu!!!
hahahahaaha

varför de va 64 dl mjöl va för att vi 4 dubbla allt så att de skulle räcka länge!
hoppas att 120 lussebullar räcker tills imorn iallafall ;)

degen ska gäsa till 9,sen ska jag väll stå och göra alla lussebullar i typ 2-3 timmar med!
så jag kommer inte kunna skriva imorn,,
vi får väll se ;)
ahhahaahha



Färdigt på: 2 tim 13 min
Ingredienser

50 50 g jäst                                               X4
5 5 dl mjölk 3%
150 150 g smör
250 250 g kesella
2 2 dl strösocker
2 2 kuvert saffran (1 g)
1 1 tsk salt
16 16 dl vetemjöl, eventuellt lite mer
russin
1 1 st ägg + 1 msk mjölk till pensling

Gör så här

1. Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jästen löst sig. Blanda i resten av vätskan.

3. Blanda ner kesella, saffran, socker och salt.

4. Tillsätt nästan allt mjölet, gärna lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

5. Täck över degen med en duk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 60 minuter.

6. Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter.

7. Dela degen i cirka 30 bitar. Rulla sen bitarna till längder, cirka 2 centimeter i diameter.

8. Snurra ändarna åt varsitt in mot mitten och lägg dem på en plåt som är smord eller klädd med bakplåtspapper.

9. Tryck ner russin i snurrornas mitt och låt sen jäsa ytterligare 45 minuter till dubbel storlek.

10. Sätt ugnen på 225 grader.

11. Vispa upp ägget med 1 matsked mjölk och pensla bullarna med blandningen.

12. Grädda mitt i ugnen cirka 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna.

13. Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0